keresés

2016. április 25., hétfő

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képeslaptár

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képeslaptár
http://kepeslaptar.vfmk.hu/
A Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet hozta létra a honlapot azzal a céllal, hogy a megyéhez tartozó településeket ábrázoló képeslapokat összegyűjtse és digitalizálja. 2004-ben alapították. 

A könyvtár nyitóoldaláról való elérhetőség: Gyűjtemények => Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képeslaptár



A nyitóoldalon tájékoztatnak minket arról, hogy mi található a gyűjteményben, mely pályázat keretében jött létre, valamit arra buzdítják az olvasókat, érdeklődőket, ha az ő birtokukban van még fel nem dolgozott képeslap, akkor osszák meg a könyvtárral, kapunk egy e-mail címet is, mint elérhetőséget. 

Én éltem a lehetőséggel, és ezen a címen további információt kértem, mivel feltűnt, hogy 2007 hét óta semmilyen frissítés sem történt. Szinte azonnal válaszolt nekem az úriember. Válaszából megtudtam, hogy a megyei könyvtár és néhány vidéki múzeum összes képeslapját beszkennelték a projekt idején. Azóta új képeslapot nem vásároltak, az újakat pedig a szerzői jog miatt nem tehetik fel az internetre.

A honlap nyitóoldalán közvetlen link vezet a könyvtár honlapjára.

A feldolgozott képeslapokat a bal oldalon felsorolt betűrendben lévő településekre kattintva érhetjük el. 



Ha rákattintunk egy tételre, az kinagyítva megjelenik jpg formátumban egy külön oldalon, innen gond nélkül lementhetőek a számítógépünkre.



Nagyon egyszerű a felület, közvetlenül nem tudunk visszajutni a kezdőoldalra, csupán a "vissza" gomb rendületlen nyomkodásával. Keresni nem tudunk a tartalomban, csak böngészni. 

Közvetlen Facebook megosztásra nincsen lehetőség, web 2.0-ás aktivitása nincsen. 

Az anyaintézmény rendelkezik Facebook oldallal, követőinek száma 92 fő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése