keresés

2014. november 19., szerda

Információbiztonsági kérdések a XXI. században


A 21. században érvényben lévő információbiztonsági kérdések különösen kritikusak a magánszféra és adatvédelem területén. Többek között fel kell hívni arra a figyelmet, hogy milyen kockázatok vannak a világhálón való megjelenés során, és hogyan kell védekezni a különféle veszélyek ellen.

Beszélni kell még az iskolai erőszakról, sextingről, cyberbullyingről és sok más virtuális világban történő negatív magatartási formákról is, amik napjaink súlyos problémáját jelentik, és az internet térhódítása következtében felerősödtek. Mindezek a jelenségek egyre nagyobb jelentőséget kapnak a mi világunkban, akár tudjuk róluk, akár nem, hiszen manapság a legmodernebb számítástechnikai eszközök és közösségi szolgáltatások használata nagy divatnak örvend elsősorban a fiatalok körében, és a digitális világ észrevétlenül beférkőzött mindannyiunk életébe. A lényeg az, hogy az emberek minél aktuálisabb és minél hasznosabb infókhoz nyerjenek hozzáférést, aminek a célja, hogy tájékozottak legyenek.

Fontos felhívni az emberek figyelmét az ilyen veszélyekre, egyéb újdonságokra, hogy körültekintőbbek legyenek a saját adataik, illetve fotóik megosztásánál, és megfelelő megoldást, tanácsokat kapjanak a problémákra és a végső cél pedig az, hogy minél kevesebb káresemény következzen be. Bárki számára lényeges téma, aki aktívan tevékenykedik a világhálón.



Császár János

további bejegyzések

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése