keresés

2015. május 5., kedd

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Képeslaptár

Képeslaptár: http://kepeslaptar.vfmk.hu/

A Képeslaptár a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár és Művelődési Intézet szolgáltatása. 2004-ben alapították, azzal a céllal, hogy egy helyen összegyűjtsék azokat a képeslapokat, melyek a megyét és a megye településeit ábrázolják.
A főoldalon a cím és a logo mellett egy rövid ismertető fogadja a látogatókat. Bal oldalon a településválasztó kapott helyett, ahol az abc betűi segítségével tudjuk megkeresni az adott települést. Ha kiválasztunk egy betűt, akkor megmutatja, hogy milyen településeket tartalmaz. Ha a kiválasztott településekre rákattintunk akkor láthatóvá válnak a képeslapok. Ezen az oldalon láthatjuk, hogy összesen mennyi képeslapja van az adott településnek és mikor volt az utolsó módosítás. A képeslapokat lehet nagyítani.

A településválasztó felett található kis képecskére ha rákattintunk akkor visszaugrunk a képeslaptár kezdő oldalára. A jobb oldalon látható piros logo a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtár honlapjára vezet el bennünket, de ha az alatta lévő írásra kattintunk akkor maradunk az oldalon csak a könyvtár honlapját hozza fel.
Az oldal szerintem nagyon egyszerű, könnyen kezelhető. Mivel ez az adatbázis csak képeket tartalmaz a formátumuk jpg. Lehetőség van arra is, hogy elmondjuk a véleményünket. Egy adott település képeslapjai című képen kékkel ki is van elmelve a véleményküldés rész.

Sajnos az oldalt nagyon ritkán frissítik az utolsó újdonság 2007 májusában történt. Gondolom azért mert mivel ez egy képeslaptár így nem mindig akadunk új képeslapra.
Facebook oldala a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárnak van.

Főoldal


A könyvtár honlapja az oldalon belül


Egy adott település képeslapjai


Egy képeslap felnagyítva





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése