keresés

2015. június 24., szerda

Zöld könyvtárak 5




Manapság a közösségi média szerepe napról napra nő, és ez már nem csak a magánéletünkben, de a tartalomszolgáltatás területén is igaz. Fontos, hogy blogunk rendszeresen közöljön olyan információkat, amikkel nem csak, hogy felkelti az olvasók figyelmét, de fokozatosan elfogadtatja velük, hogy igenis alkothatnak véleményt a témában. Fontos, hogy biztosítsunk olyan felületet, ahol az olvasók elmondhatják mi az álláspontjuk az érintett kérdésekben, és ahol ezekre a felvetésekre a tartalomszolgáltató reagálni is tud az olvasóira.

Nem elég egy blognál ha rendszeresen készítünk új bejegyzéseket. Az olvasók igénylik az interakciót és olykor még a vitát is az adott bejegyzéseknél. Nem szükséges, hogy a szolgáltató reakciója illetve véleménye mindig hivatalos, szabályozott formában jelenjen meg. Ezek a virtuális közösségi terek lehetőséget nyújtanak arra, hogy kevésbé kötött és korlátozott formában mindenki kifejthesse a véleményét az adott dologról anélkül, hogy szakértője lenne a témának.

A zöld könyvtári téma viszonylag keveseket érint, azonban ez nem korlátozható csak könyvtárosokra, vagy csak a környezetvédelemmel aktívan foglalkozó felhasználókra. Sokan érintőlegesen hallhatnak a témáról, vagy esetleg hírfelületeken olvasnak róla, és kíváncsiságból látogatnak el az ilyen tartalomszolgáltató weblapokra. Ezért is fontos, hogy mindig naprakész legyen a témával kapcsolatos blogunk, valamint, hogy aktívan részt vegyünk az ott zajló beszélgetésekben. Ha bevonjuk az újonnan érkező olvasókat és nem csak megismertetjük, hanem élvezhető módon tanítjuk is őket, akkor könnyebben nyerünk állandó olvasókat.


A témával kapcsolatban írt negyedik bejegyzésem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése