keresés

2017. január 16., hétfő

Információforrások a horgász weboldalakkal kapcsolatban

Az előzőekben megvizsgáltuk hogyan, kinek és mit szolgáltatunk, és, hogy ezen információkat melyik forrás kategóriába soroljuk be. Ezúttal azt vizsgáljuk, hogy milyen forrásokat használtunk fel a téma során.

Horgász folyóiratok és könyvek:

Mint már az előző bejegyzésekben említettem a horgász szakirodalomnak már az internet elterjedése előtt is komoly mennyiségű állománya volt, szinte minden nyelven találhatóak saját szakfolyóiratai, könyvei. Az információk forrásának alapjaként ezek a tudásbázisok tekinthetőek, ahonnan az internet elterjedése előtt a horgászok tájékozódni tudtak, információt gyűjthettek.
Mára talán a horgász szakkönyvek kerültek háttérbe az internet térnyerésével, számuk már nem olyan jelentős mint egykoron, viszont a folyóiratok még ma is kiemelt szerepkörben vannak, és egyre több új folyóirat jön létre a témában. Kezdenek elterjedni az elektronikus folyóiratok, amik közt megtalálhatóak ingyenesen elérhetőek, és elektronikusan előfizethető/megvásárolhatóak is. Például az egyik ilyen elektronikus folyóirat a HorgászKalandok. Ilyen folyóiratok segítségével az interneten keresztül is elérhetőek ezek a fontos információforrások.



Horgászattal kapcsolatos weboldalak:


Blogom témájának alapjául is a horgász weboldalak szolgálnak, mára ez a médium vált a legdominánsabb, és leginteraktivabb információforrássá. Habár itt nem a verseny horgászok vagy szakmailag elismert horgászok írásai dominálnak, ahogy a folyóiratoknál, viszont itt naprakészen, a felmerülő problémákra a horgász társadalom interneten való aktiv jelenlétének köszönhetően gyorsan választkaphatunk, informálódhatunk például egyes horgászvizek naprakész állapotáról.

Kiemelkedő horgászattal kapcsolatos weboldalakat bemutattam a saját blogomban, ezek közül kiemelkedő a sokszinü funkciói miatt a Haldorado, ahol szokványos webáruház mellet hatalmas cikk adatbázissal is rendelkezik több kategóriában elosztva. Ráadásul rendelkezik egy aktivan látogatott fórumal is, ahol számtalan témában olvashatunk egyek kérdésekről, tapasztalatokról.
Mára a legtöbb ilyen fórumot felváltotta a Facebookon megtalálható horgász csoportok, ahol akár perceken belül is a szükséges információhoz juthatunk. Ez nem meglepő, mivel napjainkra a Facebook vált az egyik alapvető információforássá számtalan témában.



Ezek alapján láthatjuk a téma információinak fő forrásait, és mindenki kiválaszthatja a számára legkönyebben elérhetőt, vagy legszimpatikusabbat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése