keresés

2017. május 21., vasárnap

A legkreatívabb és leginkább felhasználóbarát Minősített Könyvtárak honlapjai


Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ:
Könyvsú-go: interaktív és közösségi könyvajánló oldal, mely a Nagy Könyves
Beavatáson feldolgozott 2017-es és a fiatal olvasók által 2015-ban véleményezett könyveket tartalmazza. A véleményezés programszakasza szintén játékosan valósult meg, az akkor népszerű Éhezők viadala mű alapján, vetélkedő formájában gyűjtötték be a lelkes fiataloktól a visszajelzéseket.
Az adatbázis azért is nagyszerűen használható, mivel az értékelést fiatalok készítették, fiatalokat szólítanak meg. Az oldal készítői a művek által kiválasztott érzelmek alapján is súgnak nekünk böngészéskor.
Forrás:
http://konyvsu-go.gvkik.hu/anne_frank_anne_frank_naploja.html



Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ:
Személyes kedvencem az image filmek közül a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központjáé, ami valóban közösségi térnek mutatja be a könyvtárat.
Dinamikus, a beszédet, interjút és hosszú szöveget teljesen elhagyó videóban csak kulcsszavak villannak fel egy-egy jelenet alatt (mint például a "közösség", "kapcsolat", "tudás", "kreativitás" és "tapasztalat"). Nemcsak a baráti kapcsolatokat kialakítani akaró tizenéveseket és fiatalabbakat mutatja be, mint városi könyvtár, az egész közösséget kell, hogy megszólítsa. A szemlátomást az üzleti szférát képviselő apuka is megtalálja a helyét játszó kislányai között és az idősebbek mindennapi eszmecseréjét sem zavarja a játékos környezet teájukat fogyasztva. Mindemellett pedig a kreativitásnak, a művészetnek és a technológiai újdonságoknak is helyet tud biztosítani a könyvtár: itt bizony lehet gitározni is!

Négy perces a bemutatkozó videó, de a jó vágással és a pörgős zenével kellemesen végigülhető:
https://vimeo.com/44034600

Fejér György Városi Könyvtár:
A könyvtár kezdőoldalán rögtön a könyvtár image filmje vár, mely inkább az érzelmekre hagyatkozik. Az előző képest visszafogottabb látványvilággal, de sajátos humorral fűszerezett vicces videó egy mindennapi életképpel kezdődik. Az unatkozó fiatalt semmi más nem csalogatja be a könyvtárba, csak a házimunka gondolata. Pedig végül is nemcsak tudásukat mélyíthetik el a kíváncsi tinik, de még szerelem is szövődhet a könyvespolcok között!
A videó:
Forrás: 


Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár:
Folytatva a promóciós videók fonalát, a szegedi székhelyű könyvtár bemutatkozó kisfilmjében az esélyegyenlőség biztosítására szeretném felhívni a figyelmet. A bibliotéka a hallássérültek számára is biztosítja szolgáltatásainak megismerését jelnyelves tolmács segítségével. A vizsgált Minősített Könyvtárak között jelenleg egyetlen intézménynél sem találtam hasonlót.

Forrás: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése