keresés

2015. június 24., szerda

Zöld könyvtár 7.

Ahhoz, hogy megfelelő tartalomszolgáltatók legyünk nélkülözhetetlen, hogy rendkívül mélyen beleássuk magunkat az adott témánkba. Mindenki másnál jobban szeretnénk tudni arról, amiről írunk. Csak akkor lehet az oldal sikeres, ha minőségében és mennyiségében is kielégíti az elvárásokat. Ha túl ritkán kapnak az olvasók új információt, könnyen elpártolnak, vagy egyszerűen „elengedik” a témát, és inkább keresnek egy másik felületet vagy tartalmat.


Fontos, hogy a blogunk felülete könnyen kezelhető és külsőre megnyerő legyen, hogy az olvasók ne érezzék magukat kellemetlenül még azelőtt, hogy egyáltalán tartalmával elkezdenének foglalkozni. Nélkülözhetetlen az interakció író és olvasó között, hiszen ezek a viták/beszélgetések azok, amik igazán a blogok erősségei az egyszerű hírközlő portálokkal szemben. Lehetőleg nyújtsunk közösségi felületeket az olvasó számára, ahol a többi érdeklődővel tud magándiskurzust is folytatni, valamint akár az internet világán kívül, a való életben is találkozhatnak. Zöld könyvtári témában ilyen lehetőség lenne az adott intézmények meglátogatására indított esemény, ahol a felhasználók testközelből megismerhetik egymást.

Egy blog sokáig megmarad, és a tartalmának tükröznie kell ezt. Lényeges, hogy ha valaki a blog indulása után 10 évvel találkozik vele először, akkor is könnyen és gyorsan el tudja sajátítani a téma alapjait, így fontos a kereshetőség az adott blogon. 



A témával kapcsolatban írt hatodik bejegyzésem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése